tiistai 17. toukokuuta 2011

Taimet kotona

Tänään oli kovin kylmää ja tuulista kun tulin töistä kotiin, poikkeuksellisen väsyneenä vielä. Ulos lähteminen ei innostanut alkuunkaan. Kävinkin sitten hiukan lepäämään ja tuntia myöhemmin heräsin :) . Siinä vähän pirteämpänä sitten sain ajatuksen, jotta nytpä on tosi hyvä keli mennä taimikauppaan, katsomaan mitä on tarjolla. Soitin naapurin rouvalle, josko hän haluaisi myös lähteä taimia katselemaan. No reissu on nyt heitetty ja saaliina toin kotiin, kaneli basilikan, punaisen basilikan, kaksi keltaista ja kaksi punaista ruukkutomaattia, keltaisen kirsikkatomaatin, varsitomaatin, kaksi avomaakurkkua ja neljä globeliaa. Eli varsin vakuuttavasti katseltu,vai mitä. ;)

maanantai 16. toukokuuta 2011

Leena Lumella arvonta lukijoilleen

Kuvaa klikkaamalla pääset Leena Lumen yllätysarvontaan, jossa palkintona ihastuttavia kirjoja.
(toivottavasti voitan) :)

perjantai 6. toukokuuta 2011

Tänään tein tarkistuskierroksen ja ......


Metsäpenkissä raparperit voi hyvin, pikku tulppaanit alkoivat kukkimaan ja pari lemmikkiäkin löytyi.


Kultapallopenkin sinivuokko kukkii.

Kasvihuoneen taakse viime kesänä istutetut mehitähdet ja patjarikko selvisi talvesta hyvin. Hopeahärkki ja tuo maksaruoho ei sitten kovin hyvän näköisiä olekkaan, mutta hengissä. :)
Ja maalari aloitti urakan. Kuvasta päätellen taitaa olla vähän hämärää puuhaa. Huomenna kun päästään jatkamaan vähän alempaa taidan joutua tarttumaan pensseliin minäkin. Terassi pitää maalata ulkoa ja sisältä, parin kolmen viikon päästä tulee ikkunat.
Kasvihuoneessa ja ulkona salaatit on pysyneet harsojen alla hengissä. Tänään sitten istutin, kasvihuoneessa kasvatetut, 6 lehtikaalia ja 6 zinniaa ulos. Toivottavasti en hätäillyt, kun en viitsi kaikkia kuitenkaan harsoilla peitellä. Niin ja istutinhan minä kahteen amppeliin amppelimansikoitakin. Ne taas oli talvehtineet ulkona kukkapenkissä ja pääsivät nyt kasvihuoneeseen. :)
Hyvää viikonloppua kaikille ja tietenkin oikein hyvää Äitienpäivää kaikille äideille!

torstai 5. toukokuuta 2011

Olevinaan taas liian vähän aikaa tehdä....

...yhtään mitään.
Tämä viikko on taas mennyt ihan hujauksessa. Työpäivän jälkeen olen ollut- ihan pihalla, joka päivä paitsi keskiviikkona. Silloin kävin äitini luona korjaamassa hänen veroehdotuksensa.
Muina iltoina olen sitten haravoinut, haravoinut ja haravoinut. :)
Perunoille olen laittanut pihalle laatikon valmiiksi, istuttamaan pääsee kunhan multa lämpenee.
Mehitähtiä nostin hiukan ylöspäin penkissä kun olivat niin märässä notkossa kauan, kun lumet suli.
Hakettakin tuli taas tehtyä muutama Ikean kassillinen.
Kasvihuoneessa on jo alkanut näkyä pieniä salaatteja ja lehtikaalia. Ja Vili on niin kova auttamaan että pelkään menettäväni joka ikisen taimen mikä on noussut maan pinnalle ja ne mitkä on mullan alla itämässä on vaarassa menettää kasvukautensa jo ennen kuin se edes alkaa. :) Vili meinaan kaivaa multaa niissä paljuissa missä multa on näkyvissä ja joko istuu tai makaa niissa paljuissa jotka olen suojannut harsolla. Heti kun katson sitä pahallasilmällä se pomppaa sieltä iloisena -hei huomasitko minä autan tai voi kiitos kun olet oikein petin minulle tänne tehnyt. Ole siinä sitten vihainen :)
Ulkohuussi odottaa jo maalausta samoin kuin kuistikin. Ehkäpä jo viikonloppuna voi senkin urakan aloittaa, jos vaan ei enää tulisi yöpakkasia.
Kamera ei ole edes päässyt ulos asti, joten kuvia ei ole. Lintuja tai perhosiakaan ei ole tällä viikolla oikein näkynyt. Toivottavasti taas viikonloppuna ilmestyvät, kun ilmat lämpenee.
Kummallista miten koko ajan tuntuu että pitäisi ehtiä enemmän. :)