maanantai 12. maaliskuuta 2012

Kasvoihan kasvihuoneessakin jotain vuonna 2011:kin

    
 Automaattikastelijoiden asennus meneillään. Ajankohta taitaa olla toukokuun alkupuolella 2011.

Ensimmäisessä paljussa on herneet juuri itäneet ja seuraavaan olen istuttanut pari tomaattia, keltaisen ja punaisen sekä kaksi erilaista basilikaa. Seuraavassa on juuri itäneet salaatit ja viimeisessä, tässä reunassa, salaattia ja lehtikaalin- ja mustakaalintaimia.


Samettikukkia istutin vähän sinne tänne, kun niiden väitetään torjuvan mullassa majailevia tuholaisia.
Ruukuissa kasvaa Prinsessan parvekkeelle meneet tomaatit, baksoit ja herneet.Toisessa reunassa pensastomaatit, punainen ja keltainen.
Tuo viltti on "Puutarhuri- Vilin" lepopaikka.


Tomaattien ja kurkkujen välissä Baksoit ja itämaiset salaatit. Kaksi avomaakurkkua ostin, mutta toinen teki keltaisia, siemenettömiä, lavakurkun mallisia kurkkuja. :O


Näistä riitti meille Ukin kanssa ruokaa pitkälle syksyyn. Kesällä tosiaan elettiin pitkälti salaattiaterioilla. Tomaatteja, kurkkuja ja salaatteja saatiin lokakuulle asti.
Lehtikaalit jätinkin talveksi paikoilleen ja niiden lehdet oli syötäviä koko talven. Ne on kerätty pois viikko sitten, silloin niitä syötiin viimeisenkerran.
Jossain todennäköisesti olisi kuvia satokaudeltakin, mutta nyt kuumeisena en jaksanut niitä etsiä.
Tulevan kesän suunnitelmat on jo kovassa vauhdissa, suuria muutoksia tuskin tulee.
Viime kesänä pihalle oli istutettu 14 perunaa, joista söimme 5 kertaa.
Mansikat kasvoi ruukuissa, syksyllä raivasin yhden kukkapenkin ja istutin mansikat siihen. Jospa tämän kesän sato olisi vähän suurempi.
Sipulipenkin tein myös alunpitäen uusiksi, ilmasipuleita oli valtavasti mutta eivät jaksaneet oikein suurta satoa antaa. Samoin ruohosipuli, antoi kunnolla vain yhden sadon, loppukesäksi kasvoi kovin harvakseltaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ja kumarrus! Kiva kun jätit kommenttisi.