keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Arkisto kuukaudelle Kesäkuu, 2010

Salaojaputkien kohta on nyt siistiintynyt

huomattavasti. Vasemmalla on kuva sen jälkeen kun savi oli hienonnettu. Enempää ei ollut traktorilla varaa ajella kun pohja rupesi upottamaan. Tosi kova homma hienontaa työnnettävällä jyrsimellä, ja sen teho ei riittänyt hienontamaan savikokkareita kuin osaksi. Nyt kuitenkin on minusta ihan siistin näköinen, jos vain nurmikonsiemenet vielä itäisivät. Tuonne kasvihuoneen takana näkyvän koivun takapuolelle ei enää nurmea kylvetty. Istutin sinne jokusen perennan ja päivänkakkaran sekä kylvin erillaisia kukkien siemeniä. Toivottavasti ne itää ja kerkeää kukkimaan, tarkoitus on saada sinne syntymään kukkaniitty.
Tästä voisi jo sanoa että hikinen urakka.
Kasvihuoneessa on kasvu alkanut hyvin ensimmäiset mansikat on maisteltu. Kurkkuun on ilmestynyt jo toistakymmenta pienen pientä kurkkua kasvamaan. Tomaateissa on raakileita ja salaatti alkaa olla syömistä vailla.
Pihan kukkapenkit voivat yllättävän hyvin, liljoista löytyi ensimmäinen liljakukko :( .
Kotiloita olen kerannyt jo nyt 20 litraa ja aina vaan niitä jostain tuppaantuu lisää. Etana syötti on ilmeisesti kuitenkin toiminut koska kaikki etanat näyttää hävinneen, niitä ei keräyskierroksella ole tullut vastaan enää viikkoon. Toivottavasti en iloitse liian aikaisin.
Tähän loppuun pitää vielä laittaakuva nimpparikortista jonka sain. 5-vuotias Prinsessahan sen minulle taiteili. Pientä keskustelua kyllä syntyi kun hän ilmoitti että ” Mummo sinun tartee viedä se sisälle ettei se rupea venymään jos sataa”. Maan alle ei saa kuulemma piilottaa (vaikka tuo on piirretty suodatinkankaalle, jolla oli tarkoitus eristää maa aineksia), päästiin sopimukseen että jos leikkaan tuon piirretyimmän alueen hänelle ja meidän Vili-koiralle leikkialuseksi niin loput saan käyttää siihen tarkoitukseen mihin se on hankittukin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ja kumarrus! Kiva kun jätit kommenttisi.