keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Arkisto kuukaudelle Toukokuu, 2010


Joskus elämä yllättää....

Koska suunnitelmat ei menneet ihan niinkuin ne oli tehty olen saanut kasvihuoneen :D . Rakennus suunnitelmat oli tälle kesälle jotain ihan muuta, eli terassi, mutta lupa ei ole vieläkään tullut. Pihaan upotettiin salaojat ja samalla vähän pistettiin kasvihuoneelle paikka valmiiksi - ja eikun hommiin. 8.5 oltiin tässä vaiheessa, ympäristö on aika surullisen näköinen. Hienontajan oli tarkoitus tulla parin viikon päästä kun savi olisi kuivempaaa, vaan sitten alkoi vesisateet.
21.5. saatiin sitten huonekin perustuksilleen. Ympärillä oli aika kuivaa vielä tässä vaiheessa. Kattoluukkujen ja seinä säleikön automaattiavaajat toimivat moitteettomasti. Huonehan on Juliana compact 10,2 m2, 6mm kennolevystä. Seinäsäleikkö tuli lasisena ja se me Ukin kanssa fiksattiin uuteen uskoon, tekemällä säleet kennolevystä. Minä kun en oikein tykkää lasista. Nyt on hyvä.
Mansikat alkaa jo kukkimaan amppeleissa, pöydän vieressä on mukava istahtaa ja katsella miten kasvit kasvavat. Blumat-kastelujärjestelmä toimii hyvin.
Yöllä pidän muutamassa kynttilässä tulta ja toistaiseksi lämpö on pysynyt vähintään 10:ssä asteessa, jopa silloin kun ulkona oli vain 3 astetta. Nuo kaksi 200 litran vesitynnyriä tasaa lämpötilaa jonkin verran.
Tilaa tulee vielä vähän kunhan kaksi viiniköynnöstä pääsee ulkopenkkiin ja Prinsessa hakee onmat tomaatin, salaattikorin, mansikan ja yrttiruukun omalle parvekkeelle, jossa sitten äitinsä kanssa niitä hoitaa ja nauttii sadosta. Taitaa tuolla olla herneruukkukin heille :D .
Itselleni olen kylvänyt salaattia, retiisiä, herneitä, lehtikaalia, porkkanoita ja erillaisia sipuleita.

Yksi kommentti to “Joskus elämä yllättää….”
Hei 2010 klo 19:34
Viipula

 1. Ihana puutarha ja kasvihuone…minullakin on=O)
  Kiitos kun tulit lukijakseni!  Jotain tapahtuu...

  Prinsessa keksii kivaa kaikesta mahdollisesta. Tämäkin salaojaputkikieppi oli mitä mukavin maja.
  3.5. alkoi putkien piilotus meidän pihaan. 4-5.5 sitten satoikin vettä ja pidettiin huilipäivät. Tänään taas työt pääsi jatkumaan ja nyt pihaan on haudattu, hienosti “käärinliinoihin” paketoidut salaoja- ja sadevesiputket. Salaojaa tuli 80 metriä ja sadevesilinjaa noin 50 metriä. Nyt on kasvihuoneen paikka odottamassa anturan tekoa ja pihankin pitäisi ruveta kuivumaan paremmin. Onnistuimme linjaamaan salaojan juuri samaan kohtaan mihin oli tehty laudoista salaoja joskus 60-luvun alkupuolella. Tänään näkymä jäi tälläiseksi, ihan jäi vähän vielä paranneltavaa :) . Tarvinnee jostain hommata jyrsin, kunhan tuo savi ensin vähän kuivahtaa. Sitä odotellessa, voikin tuota kasvihuoneen pystytysprojektia viedä eteenpäin.
  Onhan tuolla pihalla sentään jotain kauniinpaakin katseltavaa.

  Yksi kommentti to “Jotain tapahtuu…”
  20. Tou 2010 klo 0:29
  SannaS

  1. juu niinhän se on että kesällä pitää olla pihalla, itseä ainakin oikein harmittaa jos menee kaunis päivä hukkaan sisätiloissa!! =)

   kiva kun osallistuit namuseeni, arpaonnea!! =)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ja kumarrus! Kiva kun jätit kommenttisi.